Trafikskola Farsta | Handledarutbildning

Hökis Trafikskola i Farsta hjälper dig att ta körkort med erfarna körlärare. Vi erbjuder intensivkurs, handledarutbildning, riskettan, risktvåan.

Vi hjälper dig mot körkortet

Att ta körkort är en investering för livet. På vår trafikskola arbetar erfarna och pedagogiska körskollärare som har hjälpt otaliga elever till den efterlängtade lappen.

Handledarutbildning, intensivutbildning, riskettan och risktvåan – på vår trafikskola i Farsta får du det stöd du behöver för att bli en trygg och säker bilförare. 

Välkommen att kontakta oss för att boka en utbildning – alltid till bra pris och gott om tider att välja bland.

Välkommen till vår trafikskola

Vi är glada att du har hittat till vår trafikskola i Farsta! Vi har många års erfarenhet inom branschen och vet vad som krävs för att du ska bli en säker och duktig förare. Våra lärare är kvalificerade och har gedigen kunskap inom trafiksäkerhet. Vårt mål är att alla våra elever ska känna sig trygga bakom ratten och bli kompetenta förare.

Våra utbildningar är anpassade efter Transportstyrelsens krav. Vi har moderna och säkra fordon samt en välutrustad teorisal där du kan lära dig teorin på ett effektivt sätt. Vi erbjuder även handledarkurser för dig som vill bli en trygg och kunnig handledare åt dina blivande förare.

Utbildade och erfarna trafikskolelärare

Alla våra lärare är utbildade och erfarna med goda utbildningsresultat. En mycket hög procent av våra elever klarar körkortsproven på första försöket. Våra teorilokaler är ljusa och fräscha och skapar en trivsam arbetsmiljö. Kommunikationen mellan elev och lärare är alltid i fokus. Detta är mycket viktigt då vi gemensamt ska arbeta oss fram genom din utbildning för att du på bästa och mest prisvärda sätt ska ta ditt så efterlängtade körkort.

Tack vare våra pedagogiska och välbeprövade metoder har vi skapat oss ett mycket gott rykte med personer som kommer till vår trafikskola inte bara från Täby utan från hela Stockholmsområdet.

Våra kurser i korthet

Handledarutbildning

Denna kurs är obligatorisk för dig som ska ta körkort privat och även för handledaren. Vi ger handledaren tips om hur du på ett pedagogiskt sätt kan lära din elev att bli en bra bilförare.

Intensivutbildning

Den snabba vägen till körkortet. Här ingår 30 körlektioner på 70 minuter, riskettan och risktvåan, tillgång till körkortsboken online där du kan öva obegränsat på teorin. Uppkörning bokas in efter godkänd utbildningskontroll.

Riskutbildning 1

Den så kallade riskettan är en av de två obligatoriska riskutbildningarna. Det är en teoretisk utbildning där du lär dig om riskerna med alkohol, trötthet och andra riskfyllda beteenden i trafiken.

Riskutbildning 2

Risktvåan, även kallad halkbana, är den praktiska delen av riskutbildning. Syftet är att du ska vara med om körning under speciella förhållanden och få insikt i om hur högre hastighet förändrar säkerhetsmarginalerna.

En körkortsutbildning just för dig

Våra erfarna trafikskolelärare ser till att du får en utbildning som är anpassad just för dig och ger dig en skjuts mot körkortet. Alla personer lär sig på olika vis, därför är det viktigt att du får både teori och körmoment förklarade på rätt sätt. Vissa behöver öva mer, andra klarar momenten på en gång.

Det är mycket du ska lära dig och vi är med dig hela vägen och ser till att du har de verktyg och det stöd du behöver för att klara både teoriprov och uppkörning! Med våra teoripaket kan du dessutom öva mycket på egen hand.

Intensivkurs – en smidig lösning

En intensivkurs är ett snabbt och smidigt väg till körkortet. På vår trafikskola i Täby har vi flera förmånliga intensivpaket. De är utformade för att passa både de som har kört mycket innan och för de som är nybörjare. 

Intensivkursen innehåller många och täta lektioner varvat med teoristudier.  På det sättet kan du ta till dig kunskaperna på ett effektivt sätt.

Förberedelser inför uppkörningen

Här är några tips som kan hjälpa dig att känna dig redo och lugn inför uppkörningen:

Det kanske låter självklart, men det bästa sättet att bli bekväm bakom ratten är genom att öva regelbundet. Be din handledare eller trafikskola om tips på bra övningsrutter och fokusera på de delar som du känner dig minst säker på.

Se dessutom till att få ordentligt med sömn natten innan uppkörningen för att vara alert och fokuserad under provet. Om du är trött och ofokuserad kan det påverka din prestation negativt.

Kontrollera även bilen eller motorcykeln som du ska använda under uppkörningen och se till att den är i gott skick.


Trafikskola Farsta – frågor och svar

Hur länge räcker körkortstillståndet?

Det gäller i fem år och kan inte förlängas, du behöver alltså ansöka om ett nytt om du vill övningsköra efter utgångsdatum.

Hur kombinerar jag privatkörning med körskola?

Börja med några körlektioner hos en körskola,  därefter kan du köra privat tills du känner dig redo. Du kan avsluta med att ta ett par lektioner för att få en bedömning om hur redo du är.

Hur klarar jag av uppkörningen?

Du kan göra en prova på-uppkörning men körskolan innan körprovet. Du ska se inspektören som en passagerare som vill åka tryggt och säkert från A till B.


Handledarutbildning

Att bli en framgångsrik förare kräver inte bara kunskap om trafikregler och säkerhet, utan också en bra handledare som kan vägleda dig under din inlärningsprocess. Därför är det viktigt att med en handledarutbildning att stödja sig på vägen mot körkortet.

Handledarutbildning är en kurs som fokuserar på hur man blir en bra handledare och lär ut viktiga pedagogiska metoder.. En kvalitativ handledarutbildning ger både den blivande föraren och handledaren nödvändiga verktyg för att skapa en positiv inlärningsmiljö.

En välutbildad handledare kan hjälpa eleven att förstå trafikregler och säkerhetsprinciper på ett mer konsekvent sätt. Dessutom kan handledaren ge praktiska tips och råd för att förbättra elevens körning.

Handledarutbildning Farsta – några fördelar

 • Professionell och strukturerad utbildning. Genom att gå en handledarutbildning på trafikskola möter du professionella och erfarna handledare som är experter på teori och praktik.
 • Uppdaterade kunskaper. Trafikregler och trafiksäkerhet är ständigt under utveckling och förändring. Genom en handledarutbildning på trafikskola får du de senaste uppdateringarna.
 • Fokus på pedagogik. En stor del av en handledarutbildning på trafikskola fokuserar hur man bäst lär ut kunskap till den blivande föraren och ge eleven de bästa förutsättningarna att bli en säker förare.
 • Möjlighet att ställa frågor. Under en handledarutbildning på trafikskola får man möjlighet att ställa frågor och diskutera olika situationer och problem som kan uppstå under en körlektion.

Välkommen – vi hjälper dig mot körkortet

Du kan komma till oss med cykel, kollektivtrafik eller bil. Vårt läge strax norr om Stockholm gör att vi enkelt kan öva på både stadskörning och landsvägskörning. Täby är en bra ort att lära sig köra bil i då den bjuder på en passade trafikmiljö, med stora variationer både vad gäller trafiktyp och svårighetsgrad. 

Vi förbereder dig så att du blir en trygg och stabil förare som klarar av alla typer av trafik och situationer. Kontakta oss idag och boka en första lektion på vår trafikskola i Farsta.


Risk 1 Farsta

Riskutbildning del 1, även känd som Riskettan, är en obligatorisk del tillsammans med Riskutbildning del 2 för att erhålla ett B-körkort. Vanligtvis hålls utbildningen på din trafikskola och tar cirka 3 timmar. Certifikatet är giltigt i 5 år, och om du inte får ditt körkort inom den tiden måste du genomgå utbildningen igen. Målet med risk 1 är att informera om riskerna med alkohol, droger och trötthet i trafiken. Efter avslutad risk1 bör du vara medveten om följande:

 • Risker, konsekvenser, påverkan och undvikande av att köra under påverkan av alkohol eller narkotika.
 • Lagar gällande trötthet och alkohol i trafiken.
 • Olycksrisker för olika demografiska grupper.
 • Mobilanvändning, passagerare och stressens påverkan på din körförmåga.
 • Hur beteende och attityd påverkar din körning.

Frågor och svar om risk 1

Vad behöver man kunna och ska man ta med sig något?

Du behöver inte ha några speciella förkunskaper för att gå risk 1. Men du måste ha med dig är en giltig id-handling, till exempel pass eller legitimation. Penna och anteckningsblock är också bra att ha under lektionerna.

Hur lång tid tar utbildningen?

Risk 1 är tre timmar lång och du går i grupp med maximalt 16 deltagare. Boka in dig hos oss – vi har trivsamma lokaler och erfarna kursledare.

Är det möjligt att misslyckas med risk 1?

Ja, det är det. Om du inte klarar det obligatoriska provet efter utbildningen är det ett misslyckande. För att säkerställa att du klarar kursen krävs det en viss nivå av engagemang och förståelse för ämnet.

Engagerade och kunniga körlärare

Gå riskettan hos oss så får du lära dig vad som eventuellt kan äventyra din körförmåga.
Våra duktiga trafiklärare går igenom innehållet i den obligatoriska kursen på ett engagerat sätt och gör det lätt att förstå – men också att komma ihåg.

När du går risk 1 i Farsta hos oss får du följande fördelar:

 • En intressant riskutbildning, ledd av erfarna trafiklärare.
 • En avslappnad miljö där du känner dig bekväm att diskutera riskerna och dina erfarenheter.
 • Uppmuntran att delta aktivt i diskussionerna – vilket krävs för att bli godkänd.