Trafikskola Trångsund | Handledarutbildning

Hökis Trafikskola i Trångsund hjälper dig mot körkortet med erfarna körlärare. Vi erbjuder intensivkurs, handledarutbildning, riskettan och risktvåan.

Den snabbaste vägen till körkortet

Dags att ta körkort? Välkommen till Hökis Trafikskola! Vi är det trygga valet för dig som söker en trafikskola i Trångsund där du får individuellt anpassad körutbildning till ett riktigt bra pris.

Vi hjälper dig med varje steg på vägen mot ditt körkort och ser till att du blir en trygg förare som hanterar alla trafiksituationer på ett säkert sätt. Kontakta oss idag så kommer du få hjälp av våra erfarna och pedagogiska körlärare!

Rätt körkortsutbildning för dig

På vår trafikskola i Trångsund får du en körkortsutbildning som är anpassad just för dig. Vi lär oss alla på olika sätt och därför är det viktigt att du får både teori och körmoment förklarade på ett sätt som fungerar för dig.  Vissa behöver öva mer på en del av momenten medan andra klarar dem på en gång. 

Att ta körkort ska vara roligt! Självklart är det mycket du ska lära dig, men vi finns med dig hela vägen och ser till att du har de verktyg och det stöd du behöver för att klara såväl teoriprov som uppkörning med bravur!

Trafikskola Trångsund – våra utbildningar

Intensivutbildning

Den snabba vägen mot den efterlängtade lappen! 26 lektioner på tre veckor, riskettan och risktvåan, teori och uppkörning. Vår populära intensivkurs har hjälpt många att få körkortet snabbt och smidigt.

Handledarutbildning

En obligatorisk kurs för personer som ska ta körkort privat och för handledaren. Kursen går ut på att handledaren får tips om hur man ska lära eleven att köra bil på bästa sätt.

Riskettan

En teoretisk utbildning där du lär dig om riskerna som är förknippade med alkohol, trötthet och övriga droger samt riskfyllda beteenden i trafiken.

Risktvåan

Detta är den praktiska delen av riskutbildning, även kallad halkbanan. Här får du lära dig kära under svåra förhållanden och få en inblick i hur hastigheten förändrar säkerhetsmarginalerna.

Det här lär du dig under en körkortsutbildning:

 • Teori om trafikregler och säkerhet
 • Körteknik och övning på trafikskolans bana
 • Övningskörning på allmän väg
 • Riskutbildning för att bli en säkrare förare
 • Förberedelse inför teoriprov och uppkörning

Trafikskolan är den bästa platsen för dig att lära dig allt detta. Våra erfarna och kunniga lärare kommer att guida dig genom hela utbildningen, från teori till uppkörning. Vi erbjuder även möjligheten att öva på vårt simulatorcenter för en mer realistisk körupplevelse. Hos oss får du den perfekta blandningen av teori och praktik för att bli en trygg och kompetent förare!

Handledarutbildning Trångsund – detta krävs

 • Handledaren måste vara minst 24 år.
 • Både handledare och elev ska kunna legitimera sig vid kurstillfället.
 • Eleven måste ha giltigt körkortstillstånd.
 • Handledare och elev ska ha gått en introduktionsutbildning under de senaste fem åren.
 • Handledaren ska ha giltigt körkort.
 • Handledaren ska ha haft behörighet för det fordonsslag som ni ska övningsköra med under minst fem av de senaste tio åren.

Vi tar dig hela vägen till körkort

Du kan komma till oss med cykel, kollektivtrafik eller bil. Vårt läge strax norr om Stockholm gör att vi enkelt kan öva på både stadskörning och landsvägskörning. Trångsund passar bra för att lära sig köra bil då området  bjuder på en varierad trafikmiljö, där du får känna på olika svårighetsgrader och trafiksituationer bakom ratten. 

Vi förbereder dig så att du blir en trygg och stabil förare som klarar av alla typer av trafik och situationer. Välkommen att kontakta oss för att boka en första lektion på vår trafikskola i Trångsund!


Ett måste för privat körning

Vill du övningsköra personbil privat? Då är en handledarutbildning i Trångsund ett måste. Både blivande förare och deras handledare, oavsett om det är förälder eller partner, måste delta och godkännas på kursen. Hos oss, ledda av erfarna trafiklärare, får du lära dig om körkortsutbildningen och strategier för effektiv privat övningskörning. För att kvalificera dig som handledare måste du vara minst 24 år gammal, inneha ett giltigt svenskt eller EES-körkort samt ha haft B-körkort i minst fem år. Handledarbeviset är giltigt i fem år och måste alltid medfölja under övningskörning. Ta steget mot säker körning idag!

Handledarutbildning Trångsund – frågor och svar

Behöver handledaren genomföra utbildningen med varje elev, till exempel syskon i olika åldrar?

– Nej, från och med 2010 är det inte längre obligatoriskt för handledaren och eleven att delta i utbildningen samtidigt. Notera dock att handledarutbildningen har en giltighetstid på fem år, vilket innebär att handledaren kan behöva förnya utbildningen om den har löpt ut.

Vilken ålder måste eleven ha?

– Minst 15 år och 9 månader.

Vad är det maximala antalet elever en handledare kan ha?

– En handledare kan ta emot högst fem elever samtidigt.

När är det lämpligt att genomföra utbildningen?

– Utbildningen bör vara avslutad innan ansökan om handledarskap lämnas in.