Trafikskola Enskede | Handledarutbildning

Hökis Trafikskola i Enskede hjälper dig mot körkortet med erfarna körlärare. Vi erbjuder intensivkurs, handledarutbildning, riskettan och risktvåan.

Trygg vägledning mot körkortet

På Hökis Trafikskola är vi glada över att kunna erbjuda högkvalitativ utbildning för dig som vill ta körkort. Oavsett om du är nybörjare eller har kört tidigare, är du välkommen till oss för att ta ditt körkort på ett effektivt och tryggt sätt

Vi är en etablerad trafikskola i Enskede med många års erfarenhet av att utbilda elever till säkra och ansvarstagande förare. Välkommen att kontakta oss idag för att boka en utbildning!

Erfarna och kunniga instruktörer

 • Våra erfarna och kunniga instruktörer ser till att du får den utbildning som passar just dig, oavsett dina  förkunskaper.
 • Vi är en trafikskola som baserar vår verksamhet på fakta och därför har vi utformat en utbildningsplan som utgår från elevernas personliga förutsättningar och skicklighet. Vi ser alltid till att du får en körkortsutbildning som passar just dig. 
 • Vår vision  är att kunna erbjuda högkvalitativ utbildning inom olika körkortsbehörigheter till ett konkurrenskraftigt pris.

Trafikskola Enskede –  kurser i korthet

Intensivutbildning

Här ingår 30 körlektioner på 70 minuter, riskettan och risktvåan, tillgång till körkortsboken online där du kan öva obegränsat på teorin. Uppkörningen bokas in efter godkänd utbildningskontroll.

Riskettan

Riskutbildning 1 är en av de två obligatoriska riskutbildningarna, en teoretisk utbildning där du lär dig om riskerna med alkohol, trötthet och andra riskabla beteenden bakom ratten

Risktvåan

Risktvåan, även kallad halkbana, är den praktiska delen av riskutbildning. Syftet är att du ska vara med om körning under speciella förhållanden och få insikt i om hur högre hastighet förändrar säkerhetsmarginalerna.

Handledarutbildning

Denna kurs är obligatorisk för dig som ska ta körkort privat och även för handledaren. Vi ger handledaren tips om hur du på ett pedagogiskt sätt kan lära din elev att bli en bra bilförare.

En körkortsutbildning just för dig

Vi  ser till att du får en utbildning som är anpassad just för dig och ger dig en skjuts mot körkortet. Alla personer lär sig på olika vis, därför är det viktigt att du får både teori och körmoment förklarade på ett enkelt och lättförståeligt sätt. Vissa behöver öva länge, andra klarar de flesta moment på en gång. 

Det är mycket du ska lära dig och vi är med dig hela vägen och ser till att du har de verktyg och det stöd du behöver för att klara både teoriprov och uppkörning! Med våra teoripaket kan du dessutom öva mycket på egen hand.


Handledarutbildning Enskede – fördelar

 • Ökad kunskap och förståelse. Genom handledarutbildningen får du som blivande handledare en djupare förståelse för trafikregler och hur man kör på ett säkert sätt..
 • Bättre förberedelse inför uppkörningen.  Under utbildningen får du lära dig vad som krävs för att klara uppkörningen och hur du kan hjälpa de övningskörande att bli bättre förare. 
 • Minskad risk för olyckor.  En välutbildad handledare minskar risken för olyckor under övningskörningen. 
 • Bättre kommunikation med eleverna.  Med rätt verktyg och kunskap kan du som handledare kommunicera tydligt och effektivt med dina övningskörande. Detta skapar en tryggare och mer lärorik övningskörningsmiljö.

Trafikskola i Enskede med erfarna pedagoger

Anlitar du oss  får du en kompetent förarutbildning, upplagd helt enligt Transportstyrelsens kursplan. Du får en stabil vägledning och kommer att bli en säker förare efter uppkörningen. Vi erbjuder både teori- och körundervisning och ser till att den passar just dig och dina behov, förväntningar och önskemål. Tala bara om för oss vilka förväntningar du har och vilka undervisningsmetoder som passar bäst för just dig.  

Vill du förändra något eller är det något du undrar över så är det bara att höra av dig till oss!


Handledarutbildning ett måste för privat övningskörning

För den som vill övningsköra privat är en handledarutbildning nödvändig. Både blivande förare och deras handledare måste delta och godkännas.

Under kursen får man insikt i körkortsutbildningen och effektiva metoder för privat övning. Erfarna trafiklärare leder kursen och ger vägledning för planering och strukturering av övningskörningen.

För att bli godkänd som handledare måste man vara minst 24 år, ha ett giltigt svenskt eller EES-körkort samt haft B-körkort i minst fem år. Handledarbeviset gäller i 5 år och måste alltid finnas i bilen vid övningskörning.

Välkommen att kontakta oss för en optimerad handledarutbildning i Enskede för säkrare körning.

Handledarutbildning Enskede – tips till handledaren

 • Planera samarbetet noga. Diskutera förväntningar och arbetsmetoder innan ni börjar. Var lyhörd för elevens behov.
 • Ha tålamod och undvik att ta saker för givet. Det som är självklart för dig kan vara svårt för eleven.
 • Undvik felinlärning. Låt eleven köra några lektioner på en trafikskola för tidig feedback. Be om råd från trafikläraren så att du blir en bättre lärare.
 • Föregå med gott exempel. Var medveten om att du granskas och föregå med gott exempel.
 • Bestäm takten. Avgör när eleven är redo för nästa steg baserat på säkerhet och stegvis uppbyggnad. Säg nej till övningar där du anser att eleven inte är redo.